Hønefoss Storband ble stiftet i 1977. Under ledelse av Harald Gundhus og Steinar Brenna hadde bandet en meget aktiv periode fram til 1982, med opptreden på Jazzfestivalen på Kongsberg som et av høydepunktene. Det var også konserter med Frode Thingnæs og Laila Dalseth som gjester.

Harald GundhusHarald Gundhus har hatt stor betydning for Hønefoss storband. Han ledet bandet fram til 1984. Harald døde i 2007 og høsten 2009 var vi med og arrangerte minnekonsert for ham. Der framførte vi blant annet hans «Suite for accordeon og band».

Etter at Harald sluttet var storbandet nede i en bølgedal både aktivitetsmessig og musikalsk, før vi startet opp igjen med regelmessige øvelser og konserter i 1989. I 1991 tok Øystein Hallre over ledelsen og siden har vi holdt et jevnt aktivitetsnivå. I forbindelse med vårt 20-årsjubileum i 1997 kom Harald Gundhus inn som gjestesolist og instruktør. Han skrev også  en del arrangementer for oss.

Vi har spilt alle typer musikk og samarbeidet med instrumentalsolister, kor, vokalgrupper og solosangere. Vi har gitt ut kassett (1994) og CD-er (1997 og 2005), og hatt flere opptak i NRK Buskerud. Våre konserter holdes i Ringeriksområdet, men vi har også hatt spilleoppdrag i Oslo, Bærum, Modum, Gol og Säffle. Vi deltok på Storbandfestivalen i Sandvika i1997, 2000 og 2001.

storbandfestivalen2000 2I 1999 overtok Fredrik Øie Jensen som dirigent og under hans musikalske ledelse spilte vi, i tillegg til tradisjonell storbandmusikk, mye nyere musikk. Sammen med Fredrik jobbet vi tett med sangerne Benthe Lie Fjeldheim, Rolf Erik Gilhuus og etter hvert også Marthe Helleseter. 

I perioden 2002- 2004 overtok Steinar Benna som musikalsk leder igjen. Med Steinar spiller vi gode, gamle, swingende storbandlåter i tillegg til nyere musikk.  Sammen med Steinar startet vi tradisjonen med Julejazz i romjulen.

rene m blasHøsten 2004 var Fredrik Øie Jensen tilbake som dirigent, og under hans ledelse var Hønefoss storband bl.a. med på Jazzfestivalen på Kongsberg. I 2006 hadde vi konsert i festivalgata på Kongsberg-jazz og høsten 2007 spilte vi med Jan Eggum på Krokskogfestivalen. Hot Club the Norvege har også vært på besøk.  Vi hadde og så to konserter med Odd René Andersen på den Ringerike kultursenter under Fredrik Øie Jensens ledelse.

Høsten 2009 overtok Gisle Torvik dirigentjobben. Under hans ledelse var vi bl.a. med på minnekonsert for Harald Gundhus og hadde en opptreden i Oslo konserthus sammen med Kjell Harald Langhaug.

Våren 2012 hadde vi en prosjektperiode med Eivind Moen som dirigent. Da hadde vi også Workshop med trommeslageren Erik Smith.

Fra høsten 2012 til og med juni 2015 varErik Strandberg vår dirigent. i den perioden holdt vi fast på tradsisjonen med julejazz, men vi flyttet den fra romjulsarrangement til førjuls-lørdagsjazz på Fengselet. 

Fra 2014 har vi etablert tradisjon med lørdagsjazz kl. 14  på Fengselet 4 ganger i året. 

Fra høsten 2015 har Fredrik igjen vært vår musikalske leder. 

blaaserneHelt siden oppstarten i 1977 har vi hatt en stabil stamme av musikere, flere har vært med siden bandet startet på 70-tallet. Pr i dag har vi medlemmer i alderen 40 - 84 år.

Vi har samarbeidet mye med sangere, både solister, større grupper og kor. De siste årene har vi bl.a. hatt med oss vokalistene Kjersti Røgeberg og Ingvild Hasund i tillegg til Rolf-Erik Gilhuus.